11 september: Bezoek Wetterberghe

Op zondagvoormiddag 11 september 2022 zijn we te gast in het wijndomein Wetterberghe te Ophasselt. Een rondleiding met degustatie, vanzelfsprekend. Verdere informatie volgt in augustus. Voor een voorproefje, kijk je alvast op https://www.wijndomeinwetterberghe.be

18 september: de Westhoek

Op zondag 18 september 2022 veroveren we de Westhoek in een eendaagse uitstap. We zoeken de hoogte op via de Sint-Niklaastoren te Mesen, de diepte in de commandobunker in de Kemmelberg en laten ons in het heerlijk Westvlaams dialect rondleiden naar de filmlocaties van ‘Eigen kweek’ en het verhaal van de familie Welvaert. Natuurlijk mag a shit of mouse-taart en een goed glas Heuvellandse wijn niet ontbreken. Verdere informatie volgt in augustus. Honger naar meer ? Kijk alvast op https://www.toerismeheuvelland.be/nl/de-familie-welvaert

Reeds Herinneringen

1 juli 2022 : Uitstap Antwerpen Eugeen van Mieghem

Hoogtijd om terug ‘een stapke in de wereld te zetten’ … dat vinden we toch allemaal!
Daarom pakken we uit met een nieuw Davidsfondsinitiatief :
één keer per seizoen (dus 4 x per jaar) plannen we een boeiende culturele uitstap. Ons bestuur houdt de tentoonstellingskalender in de gaten en suggesties van jullie zijn altijd welkom.
Kleine of grote groep, maakt niet uit : cultuur beleef je samen

19 juni 2022: Benefietconcert Oekraïne

Het Angelskij Sobor koor of het koor der Engelen verzorgt o.l.v. Christine Van Laere het eerste deel. Daarin zingt het koor Slavisch-Byzantijnse liederen uit de eredienst van de Grieks-katholieke kerk. Daarmee was het al te gast in binnen- en buitenland. Ook realiseerde het koor al enkele cd-opnames.
In het tweede deel is het Soetekoor aan de beurt o.l.v. Agnes Pappaert. Het koor brengt wereldmuziek, ondersteund door o.a. viool en accordeon.
Het benefietconcert duurt een uurtje.
De vrije bijdrage gaat via de Oekraïense Grieks-katholieke kerk in Gent naar geneesmiddelen en medische apparatuur voor Oekraïne.
Fijn dat je met je aanwezigheid en bijdrage wil steunen.

Een kleine tweehonderd mensen genoten van de aangrijpende muziek uit de goddelijke liturgie van de Grieks-katholieke eredienst door het Angelskij Sobor koor, van de met zorg uitgekozen en enthousiast gebrachte wereldmuziek door het Soetekoor en van fantastische muzikanten. Een moment van warme verbondenheid met Oekraïne. Muziek en zang om te blijven hopen op een vredevolle wereld. Dank voor je aanwezigheid, voor de fijne samenwerking en voor je mooie bijdrage in de collectebus. Daar zat 1 527,80 € in dat inmiddels werd overgeschreven op de rekening van de Oekraïens katholieke parochie van Gent voor de aankoop van medisch materiaal voor Oekraïne.

22 february 2022: Jukebox 2022


*** UITVERKOCHT ***

Met 36 enthousiaste muziekliefhebbers gaan in het CC de Plomblom in Ninove naar Jukebox 2022 op woensdag 23 februari 2022 om 20 u.

Mooie liedjes duren soms wel lang! 22 jaar geleden stapten Nele Bauwens, Tine Embrechts en Lucas Van den Eynde voor het eerst samen het podium op met hun gloednieuwe programma JUKEBOX 2000, een verrassende keuze uit 100 in het oor- en oog springende Nederlandstalige liedjes en melodietjes van de afgelopen 100 jaar uit Vlaanderen en Nederland. Alle kleuren en smaken passeerden de revue… Van Louis Neefs tot Marva, van Willeke Alberti tot Gorki of Clement Peerens over An Christy of John Terra. Het werd een heerlijke periode die meermaals verlengd werd omdat het publiek het interactieve systeem en de nostalgie van al die liedjes telkens opnieuw kon smaken. Ondertussen is het alweer 8 jaar geleden dat ze voor de laatste keer door Vlaanderen trokken en tot op de dag van vandaag blijven de mensen vragen: “Wanneer komen jullie nog eens terug met “den” jukebox? Het was toch zo schoon.”

Daarom (en ook omdat ze ze toch zoooo graag zingen, die Nederlandstalige pareltjes) zullen Nele, Lucas en Tine voor de aller- allerlaatste keer hun keeltjes schrapen en zich wagen aan een nieuwe tocht langsheen de Vlaamse Culturele Centra om hun liefde voor het Nederlandstalige lied te delen met het publiek.100 keuzemogelijkheden waarbij het publiek, vooraf via onze Jukebox-website en tijdens de voorstelling zelf kan bepalen wat ze willen horen. Zo ontstaat er iedere avond weer een echte levende jukebox, begeleid door een schitterend 10-koppig live orkest. Laat de aaaaah’s en de ooooh’s door de zaal schallen wanneer uw favoriete liedje gespeeld wordt op deze ultieme Jukebox 2022, want graag zingen Nele, Tine en Lucas nogmaals de sterren van de Nederlandstalige liedjeshemel voor U! Een unieke kans om “JUKEBOX 2022” te zien (en te horen).” (Uit de programmatiebrochure van CC de Plomblom)