Hoogtijd om terug ‘een stapke in de wereld te zetten’ … dat vinden we toch allemaal!
Daarom pakken we uit met een nieuw Davidsfondsinitiatief :
één keer per seizoen (dus 4 x per jaar) plannen we een boeiende culturele uitstap. Ons bestuur houdt de tentoonstellingskalender in de gaten en suggesties van jullie zijn altijd welkom.
Kleine of grote groep, maakt niet uit : cultuur beleef je samen.

Voor onze eerste zomerse uitstap gaan we, met de trein, naar Antwerpen, op VRIJDAG 1 JULI ’22, en ontdekken we de kunstenaar Eugeen van Mieghem (1875–1930).
Hij tekende en schilderde volkse taferelen van het Antwerpse havenleven en van de landverhuizers. Miljoenen arme Europeanen vertrokken er naar Amerika en als enige kunstenaar gaf Van Mieghem hen ‘een gezicht’.

  • Om 11 uur is er een bezoek gereserveerd in het prachtig gerestaureerd Redershuis aan de Van Dyckkaai, waar het EVM-museum gevestigd is. Erwin Joos, de conservator, zal er onze gids zijn.
  • Nadien nemen we ruim de tijd voor een hapje en een drankje.
  • Om 16 uur ronden we onze uitstap af met de tijdelijke expo : ‘Kunstenaarsperspectief op de emigranten van de Red Star Line’.

Hier bewonderen we o.a. 18 tekeningen van Van Mieghem die binnenkort definitief verhuizen naar een museum in New York.

Praktische gegevens :

We nemen in Zandbergen de trein van 8.26 u, spoor 2. Iedereen zorgt zelf voor zijn/haar ticket.

De rondleiding in het Redershuis kost € 110 voor de groep. Afhankelijk van het aantal deelnemers komt dit op € 6 à € 10/pp.

We zoeken nog een leuk adresje om ‘s middags samen te lunchen … en kunnen dan reserveren voor ons groepje. Iedereen is natuurlijk vrij om iets anders te kiezen … “goede afspraken maken goede vrienden.”

De namiddagexpo is vrij toegankelijk.

Wil je er graag bijzijn?
Stuur dan een mail naar bestuur@davidsfondszandbergengrimminge.be of bel naar Annie De Jonge : 054/33.68.78
Meer praktische informatie volgt uiteraard nog.