Eindelijk kunnen we opnieuw op stap. We doen dat voorzichtig met een eendaagse uitstap. We verkennen een stuk Westhoek, langs de schreve, in Heuvelland.
We vertrekken op zondag 18 september 2022 met de bus op Zandbergenplein te 8.45 u of op Grimmingeplein om 8.50 u.

Hoger

We beklimmen in Mesen de Sint-Niklaastoren, 214 treden hoog met een fantastisch uitzicht over het Heuvelland. Wie die trappen liever niet doet, krijgt in het Toeristisch Infopunt het historisch verhaal van Mesen tijdens de Groote Oorlog van 1914-1918.
https://www.westtoer.be/nl/horizon-2025
https://www.toerismewesthoek.be/nl/doen/toeristisch-infopunt-mesen

Lager

We duiken in Heuvelland-Kemmel onder leiding van een gids de Navo-commando-bunker in. In de buik van de Kemmelberg, 80 trappen diep, vinden we indrukwekkende operation rooms voor de coördinatie van de luchtverdediging van West-Europa, midden jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw. Wie de trappen liever niet doet, kan zich onderdompelen in het historisch verhaal van Kemmel tijdens de Groote Oorlog van 1914-1918.

Met zicht op Frans-Vlaanderen, zorgen de mensen van restaurant Hollemeersch voor twee ovenkoeken met paté, een schelle van de zeuge en kaas met salade, als middagmaal. Een lokaal biertje – of iets anders, naar eigen keuze – maakt de smaaksensatie compleet.
We ronden er af met een shit of mouse-taart en koffie of thee, meteen ook de start voor onze rondrit door Heuvelland, de familie Welvaert achterna.

Eigen kweek

Een gids neemt ons mee, in het West-Vlaams, naar 17 filmlocaties uit de tv-serie Eigen kweek, laat ons proeven van een streekeigen versnapering, maakt een ritje met een zetellift mogelijk, en trakteert ons op een glas Heuvellandse wijn. En dat wordt daar wel ‘gekweekt’. https://www.toerismeheuvelland.be/nl/de-familie-welvaert

We eindigen onze dag in culinaire schoonheid in hostellerie Kemmelberg **** met een gastronomisch driegangenmenu (Gault&Millau-vermelding).
En dan naar huis zodat we rond 22.15 u terug in Zandbergen of Grimminge staan.

Totaalprijs voor deze uitstap:
Voor Davidsfonds-leden : € 130 per persoon
Voor niet-leden € 140 per persoon

Inbegrepen

  • vervoer per luxe autocar
  • middagmaal, koffie en taart in restaurant Hollemeersch
  • gastronomisch avondmaal in hostellerie Kemmelberg
  • toegangsgelden voor alle georganiseerde bezoeken
  • gidsen
  • fooi buschauffeur

Niet inbegrepen

  • dranken bij de maaltijden en persoonlijke uitgaven.

Deze prijzen zijn berekend op basis van 30 deelnemers.

Inschrijven

Ten laatste op 5 september 2022

Bij onze penningmeester Marc Schouppe, liefst via e-mail naar schouppe.marc@telenet.be

  • met de vermelding van de voornaam en naam van de deelnemers
  • “tegelijk” met een overschrijving van een voorschot van 40 € per persoon naar de bankrekening van het Davidsfonds Zandbergen-Grimminge BE 96 8601 0297 7505

Vóór 15 september 2022 het resterend bedrag te storten op bovenstaande rekening.

Telefonisch (054 32 45 46) kan ook indien echt nodig